Search

Polish Marble

Sama tapi tak serupa...hari ni pokcik nak ulas sikit berkenaan polish marble..tak kiralah broken marble ataupun import marble... bagi 2 gambar di bawah, keduanya adalah broken marble keluaran negara kita sendiri.. keduanya telah melalui proses grind & polish.. Perbezaannya adalah kualiti kilat pada lantai ini.. Gambar 1. (Angle 45°] - melalui 4 layer proses grind & polish - final polish menggunakan oxalate acid - harga RM2/SQFT Gambar 2 (angle 45°] - Melalui 5 layer proses grind & polish - final polish menggunakan imported polish powder - harga dari RM3/SQFT Note: -ini adalah basic price bagi ipoh marble. - dua2 ni pokcik yg polish..xde amik gambo org lain. Semakin banyak layer grind sudah tentu akan memberikan hasil yang lebih baik. Lantai akan lagi bersih dan rata. Kualiti bahan polish juga memainkan peranan penting dalam kualiti dan ketahanan kilat. Ini kerana kilat adalah terhasil melalui tindakbalas kimia dan heat dari kerja polishing. Harga oxalate adalah 10x lebih murah dibandingkan dengan polish powder ya.. Jadi jangan tanya kenapa harga berbeza ya..nak yg murah pun ada orang buat..bangla boleh buat rm1 je sekaki..tapi kualiti sendiri faham la..yg pakai wax tu pokcik xnak ulas..ada juga customer yg kena tipu..katanya nak polish..sekali cuci dan wax je..😓😓 Orang kata alah membeli menang memakai😊😊😊buat biar betul2 puas hati..sbb lantai macam ni bukan tiap2 tahun nak keluar duit.5 tahun sekali pun belum tentu..kebanyakkan customer pokcik semua lantai dah lebih 10 tahun baru nak polish.. Next kita terjah isu terrazzo pulak..😁😁

2 views

DESA RINGGIT SERVICES SDN BHD

Area coverage:

Kuala Lumpur & Selangor: 

 

Outstation: Negeri Sembilan, Pahang, Melaka, Johor, Perak, Kedah, Pulau Pinang, Terengganu, Kelantan

Tag : cuci karpet , polish marble , polish lantai , carpet cleaning , carpet care

Head Office
Operating Hours

A211, Glomac Business Centre, Jalan SS6/1, 47301 Petaling Jaya, Selangor

Mon - Fri: 8am - 10pm
​​Saturday: 9am - 8pm
​Sunday: 9am - 6pm

  • Instagram
  • White Facebook Icon
  • Yelp!

© 2020 by DRS Professional

019-5525 193

  • Instagram
  • 0fdef751204647a3bbd7eaa2827ed4f9